Mijn boek

Stijn (Echt Mooij Fotografie)

Ik heb me altijd ‘anders’ gevoeld. Anders denkend, anders voelend, anders in mijn zijn. Van daaruit ben ik al heel jong begonnen met schrijven.

Een paar jaar geleden brak er voor mij een nieuwe tijd aan. Een tijd waarin de drang om te schrijven haast noodzaak werd. Het boek dat ik als kind al wilde schrijven, lag op me te wachten en klopte, eerst zacht en later harder en harder, aan mijn deur.

Maar eerst moest ik vele hindernissen over. De grootste daarvan was en is nog steeds: het verslaan van de ‘nooit-goed-genoeg’ draak. Waar ik mijn boek in eerste instantie voor anderen wilde schrijven, want ik heb veel te vertellen (mijn leven is, zacht uitgedrukt, nogal stormachtig geweest, en nog), wil ik het nu vooral voor mezelf doen. Ik ga mijn draak bevechten.

Ik omschrijf mezelf graag als een 'specialist in het allround zijn'. Ik ben een autodidact, een selfmade man. Dit kun je bijna letterlijk nemen. Voor een 'sneakpreview' kun je kijken bij Over mij en natuurlijk kom je in mijn boek nog veel meer te weten!

Mijn boek zal een semi-autobiografisch raadsel zijn. Een raadsel als het leven zelf. Telkens als ik denk het leven te begrijpen, mezelf te begrijpen, neemt het leven weer een andere wending en ligt er weer een uitdaging om aan te gaan.

Deze levensinstelling is niet van de ene op de andere dag gekomen. Mijn leven tot nu toe was er één van diepe dalen, maar ook van beeldschone hoogtepunten. Maar het waren juist de dalen die me tot deze kijk op het leven brachten. In deze zin hoop ik dat ik mensen tot inspiratie kan zijn.

Tot slot wil ik graag zeggen: heb vertrouwen en nog meer geduld, want 'het' is het waard!